Wizz Air va rămâne cea mai mare companie aeriană din România, susţin reprezentanţii companiei ungare, care are o cotă de 31,1% din piaţă. Şefii Wizz Air arată că nu se tem de următorul competitor, Blue Air.

Informaţiile au fost publicate de site-ul economica.net, conform căruia, pe baza capacităţii din luna iunie a acestui an, Wizz Air domină piaţa din România cu o cotă de 31,1%.

Pe locul doi se află Blue Air, cu o cotă de 21%, urmată de Tarom, cu 17,3%, Ryanair cu 10,5%, Lufthansa cu 5,3%. Restul companiilor aeriene deţin 14,8% din capacitatea disponibilă în piaţă. 

"În acest moment avem patru avioane A321 bazate la Bucureşti, iar de anul viitor va veni şi al cincilea. Cu o configuraţie de 230 locuri, asta înseamnă că vom avea echipaj de cabină adiţional, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă. Este un avion eficient, probabil cel mai eficient, mai ales în configuraţia noastră, şi este o unealtă fantastică pentru noi de a creşte şi de a deveni eficienţi din punct de vedere al costurilor", a declarat Owain Jones, chief corporate office în cadrul Wizz Air. 

Întrebat cum vede competiţia cu operatorul român Blue Air, care a anunţat închirierea a 12 avioane Boeing 737-800 şi achiziţia altor opt, dar şi o posibilă listare pe bursă, oficialul Wizz a precizat că reţeaua companiei va continua să se dezvolte şi să ofere preţuri mici. 

"Nu ne este frică deloc de Blue Air. Suntem compania numărul 1 din România şi aşa vrem să rămânem", a declarat Owain Jones. 

Potrivit economica.net, care citează un interviu cu Jozsef Varadi, CEO Wizz Air, compania are în plan să îşi dubleze traficul în următorii 5 ani şi să transporte 14 milioane de pasageri.