Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a transmis primul mesaj public de când a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. De Ziua Naţională a României, pe pagina de Facebook a lui Dragnea a fost postat un mesaj lung care începe cu "La mulţi ani, România! Ţara mea dragă".

În postarea sa, fostul lider social democrat a spus că, "de dragul" ţării, a renunţat la libertate. 

Potrivit Digi24.ro, cel mai probabil mesajul a fost postat prin intermediul altcuiva pe contul reţelei sociale. O ziaristă a publicaţiei Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, a comentat public la mesajul de pe pagina lui Dragnea spunând că va face sesizare la Penitenciarul Rahova pentru a afla cum "un deţinut, dublu condamnat, are dreptul să disemineze mesaje în spaţiul virtual". 

În mesajul său, Liviu Dragnea spune că şi-a dorit să vădă "cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă şi naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alţii", o temă pe care a vehiculat-o insistent şi cât s-a aflat la putere.

În final, Liviu Dragnea sugerează că este supus unor "chinuri" pentru a se "dezice" de România, dar îi promite patriei credinţă eternă: "Indiferent prin câte greutăţi trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunţa niciodată să te iubesc şi să cred în tine!".


Mesajul lui Liviu Dragnea, postat pe Facebook:

"La mulţi ani, România!

Ţara mea dragă,

Ţi-am respectat cu sfinţenie toate tradiţiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet şi în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot şi ţi-am dedicat ţie întreaga mea viaţă.

De dragul tău am sacrificat tot şi am făcut ce am ştiut mai bine să te ajut să creşti mare, să fii bogată şi puternică.

Am renunţat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viaţa copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar şi renunţarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă şi naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alţii. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi îşi recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranţa unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul şi nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne şi economia românească cum creşte, mi-am dorit să le arăţi tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poţi!

Tu poţi fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poţi fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îţi doresc toate acestea şi încă cred în tine.
Indiferent prin câte greutăţi trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunţa niciodată să te iubesc şi să cred în tine!

La mulţi ani, România!"