O echipă de cercetători a denumit o specie nouă de crustacee descoperită în Oceanul Pacific după legendara trupă heavy metal, Metallica.

Potrivit plarformei Phy.org, creatura incoloră, lipsită de ochi, asemănătoare unui vierme de şase milimetri care trăieşte în depozite de mangan la adâncimi de 4.100 metri va purta numele Macrostylis Metallica.

Crustaceul a fost botezat la iniţiativa profesorului Torben Riehl, de la muzeul Senckberg din Frankfurt, Germania, fan al legendarei trupe heavy metal.

Metallica a împărtăşit vestea fanilor pe propria pagină de socializare. Trupa s-a declarat onorată să se numire.

"Acest lucru care nu ar trebui să fie (n.r. cu trimitere la piesa The Thing That Should Not Be) are câteva lucruri în comun cu noi. Creatura care seamănă cu un vierme îşi face veacul în întuneric complet, nu are ochi şi este incoloră. De-a dreptul Blackened (n.r. piesa formaţiei Metallica)! Aceasta trăieşte printre noduli metalici care conţin cobalt, cupru, mangan, nichel şi alte elemente rare. Deci, practic trăieşte într-un stadion rock? Ăsta da, crustaceu metalic!", se menţionează în mesaj.

Metallica nu este singura trupă care şi-a împrumutat numele unei vieţuitoare. De-a lungul timpului, o specie de libelulă din Africa a fost botezată Umma Gumma după albumul cu acelaşi nume al trupei Pink Floid, iar o specie de broască, Dendropsophus Ozzyi a primit numele rockerului Ozzy Osbourne .

Un alt exemplu este tarantula Aphonopelma Davemustainei, care a fost boteazată după liderul trupei Megadeth, Dave Mustaine.