Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, o nouă estimare a evoluției valorilor termice și precipitațiilor, valabilă pentru perioada 13-26 iunie 2022.

În Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, până în jurul datei de 19 iunie, valorile termice vor avea o tendință de creștere, cu ușoare variații.

„Media regională a maximelor va urca de la 24... 25 de grade, spre 32 de grade, iar cea a minimelor de la 10 la 16 grade. În restul intervalului, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține la 31... 32 de grade, iar ale celor nocturne în jurul a 16 grade”, arată ANM.

Estimările arată că probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

La munte, până la mijlocul intervalului, valorile termice vor avea o tendință de ușoară creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade, iar cea a minimelor de la 5 la 12 grade. În rest, vor fi doar variații termice ușoare, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11... 12 grade.

„Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie”, spun meteorologii.

Vezi cum va fi vremea pe regiuni în documentul de mai jos:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!