Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o informare de tip cod galben de vânt puternic inclusiv pentru judeţul Bihor.

Avertizarea este valabilă de joi de la ora 20, până vineri la ora 10.

"Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (28/29 martie) în Crişana, Maramureş, nord-vestul Moldovei şi local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h, iar în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, rafalele vor depăşi 90...100 km/h", se arată pe site-ul ANM, unde a fost publicată și o hartă cu județele aflate sub incidența avertizării meteo.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor le recomandă cetățenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

ISU recomandă şi ca în situaţia în care cetăţenii sunt surprinşi în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate şi să identifice un spaţiu care garantează protecţia.

"Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate", a mai transmis ISU.

Dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe imediat autorităţile, prin 112.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!