La o zi după ce Consiliul Local a votat noul regulament de parcări în Oradea, care stabileşte cuantumul amenzii pentru neplata parcării la 90 lei, respectiv 45 lei dacă este plătită în 48 de ore, Primăria, prin Serviciul Parcări, îi amendează pe orădeni cu 150 lei (75 lei în 48 de ore).

Anomalia se petrece deoarece regulamentul votat joi în şedinţă extraordinară nu devine executoriu pe loc, aşa cum a anunţat BIHOREANUL, spre deosebire de Administraţia Imobiliară, ci doar la cinci zile după comunicarea către Instituţia Prefectului.

În loc să aştepte scurgerea celor cinci zile şi să folosească perioada pentru a-i anunţa cum se cuvine pe orădeni, primarul Ilie Bolojan a luat decizia să se aplice amenzile mai mari, aflate în vigoare, dar nepuse în practică după ce Prefectura a contestat unele prevederi din vechiul regulament.

Vineri după amiază, la Serviciul Parcări din strada Independenţei mai mulţi orădeni îşi plăteau amenzile primite, fiind puşi de funcţionari să semneze pe proprie răspundere că nu mai aşteaptă comunicarea procesului verbal. Cei care doresc pot să aştepte primirea acestuia, prin poştă, la domiciliu, având la dispoziţie tot 48 de ore după ce acest lucru se întâmplă să-şi plătească amenda la jumătate, adică 75 lei.

Citeşte pe aceeaşi temă: Primăria vrea să amendeze şoferii de la 1 august, dar pe lege nu are voie!