Mica Unire va fi sărbătorită, ca în fiecare an, şi la Oradea, după un program stabilit de Prefectura judeţului Bihor. Evenimentul din Piaţa Unirii de la statuia voievodului Mihai Viteazul va începe la ora 12. Vor avea loc prezentarea onorului, salutul drapelului şi intonarea Imnului Naţional al României. Te Deum-ul oficiat de preoţii din structurile garnizoanei Oradea va avea loc 5 minute mai târziu.

De la ora 12.20 Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor, şi prof. univ. dr. Mircea Brie vor rosti alocuţiuni pe marginea importanţei evenimentului, urmând, ca de la ora 12.30 corul veteranilor „Gl. Traian Moşoiu” să susţină un scurt recital.

După momentul artistic prezentat de Fundaţia Rock Filarmonica, va avea loc festivitatea depunerii de coroane în jurul statuii Mihai Viteazul, la ora 12.46, iar apoi defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare.

Evenimentele se vor încheia cu Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” care va intrepreta de la ora 13.05 „Hora Unirii”.

Manifestările publice de marţi celebrează Unirea Principatelor Române, sau Mica Unire, de la 24 ianuarie, 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor mai întâi în Moldova (în 5 ianuarie) şi apoi şi în Ţara Românească (în 24 ianuarie). În cei 7 ani de domnie, Cuza a dus o activitate politică şi diplomatică intensă pentru recunoaşterea unirii Principatelor Române, care s-a şi realizat oficial în 1862, adoptând numele de România, cu capitala la Bucureşti, cu o singură adunare şi un singur guvern.