Echipa de baschet masculin U13 a CSŞ LPS Bihorul Oradea s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional, după ce formaţia antrenată de Călin Pop a participat cu succes la turneul de baraj desfăşurat la Sibiu, în perioada 15-17 mai.

Micii baschetbalişti orădeni au obţinut două victorii din cele trei partide disputate, la acest turneu semifinal, care s-a desfăşurat în Sala Transilvania.

În prima zi de competiţie, formaţia orădeană a repurtat victorii convingătoare ce i-au asigurat calificarea la turneul final înaintea disputării ultimului meci. Astfel, elevii antrenorului Călin Pop au dispus cu scorul de 60-25 de formaţia CSS Unirea Iaşi, iar mai apoi cu 83-34 de ACS Dan Dacian Bucureşti.

În ultimul meci însă, orădenii au cedat ziua următoare cu scorul de 38-94 în faţa echipei CSU Sibiu, într-o partidă transmisă în direct pe internet, prin intermediul eforturilor depuse de clubul sibian.

Cu toate acestea, LPS Bihorul Oradea şi-a atins obiectivul trasat pentru echipa de băieţi U13 în acest sezon competiţional. Echipa va participa la turneul final, programat a se desfăşura între 27 şi 31 mai, la Bucureşti, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

Formaţia orădeană, alcătuită din sportivi născuţi în anul 2002 şi chiar mai tineri, a avut următoarea componenţă la turneul de la Sibiu: Răzvan Popa, Vlad Igna, Paul Huciu, Dan Crăciun, Andrei Vlad, George Hălmăjan, Tudor Zoicaş, Luca Novero, Raul Samuil, Alex Tădăşdan şi Vlad Marinău. Antrenor Călin Pop.