În Oradea nu se cântă doar hituri à la Mamaia, învechite. O probă vie sunt băieţii din trupa Baby Elvis, care, deşi aşa cum le-o spune numele, sunt nou-născuţi pe piaţa muzicală, au reuşit să atragă atenţia producătorilor, radiourilor şi pasionaţilor de rock.

Cu un album lansat în luna mai şi câteva single-uri bune de pus pe repeat, cei patru sunt dornici de afirmare. Dacă se poate, nu doar în România…

Câştigători la debut

Acum vreun an şi jumătate, patru tineri orădeni au pus de-o trupă rock. Povestea nu este mai complicată de atât. "Ne ştiam de ceva vreme, o parte dintre noi am mai cântat împreună cu diverse ocazii", povesteşte Alex Stîngu, vocalistul şi unul dintre chitariştii trupei din care mai fac parte şi Oscar Ungvari (chitară), Mark Cuibuş (bas) şi George Alungi (tobe).

Nici unul n-a studiat muzica în licee ori facultăţi. În schimb, fiecare a învăţat în particular, câţiva chiar cu o vedetă: chitaristul Marius Pop, care cântă de o bună bucată de vreme alături de Smiley. Orădenii şi-au ales numele Baby Elvis, deşi nici pe departe nu pretind să se compare cu regele rock’n’roll-ului, muzica lor fiind cu influenţe "indie" şi "garage". Totuşi, l-au crezut potrivit având în vedere că sunt nişte "copii" în lumea rock-ului.

De curând au sărbătorit un an de la primul concert susţinut în această formulă, care le-a validat opţiunea cu prisosinţă: la concursul Jaxx Rock Battle, din Cluj, au câştigat marele premiu, întrecând alte trupe noi adunate din toată Transilvania.

Frontman şi textier

De atunci, băieţii au fost ocupaţi permanent. În curând absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, la specializarea engleză-norvegiană, vocalistul Alex Stîngu este cel care vine cu ideile pentru melodiile ale căror versuri le scrie tot el.

Compoziţiile sunt de fapt, spun tinerii, rezultatul unei munci de echipă, căci toţi contribuie în timpul unor "jam session-uri" pe care le fac într-o sală de repetiţii amenajată la Moara Răsărit. "Cred că asta-i diferenţiază pe băieţi faţă de alte trupe, faptul că ei nu cântă cover-uri, ci îşi creează propria muzică. Nu-i uşor, înseamnă multă muncă şi voinţă", spune managerul trupei, Alex Flora.

În ultimul an, Baby Elvis a lansat câteva single-uri, însoţite de videoclipuri filmate în principal prin Oradea, pe canale de promovare precum Youtube, Spotify şi iTunes, muzica lor fiind pe placul mai multor producători radio, care i-au preluat pe posturi româneşti precum Guerilla, Tananana, Bucureşti FM şi Gold FM.

Rock de bucurie

Luna trecută, Baby Elvis a lansat primul album, "White Elephant", ce conţine 12 piese în engleză, care prind de la prima ascultare. "Noi facem muzică happy, e muzică pozitivă şi energică. Cred că asta e important la o trupă tânără", spune frontman-ul formaţiei, Alex Stîngu.

Pentru album, care este disponibil atât online, cât şi pe CD, Baby Elvis a lucrat cu producătorul englez Adam Whittaker, cel care a asigurat producţia şi pentru alte formaţii româneşti, deja consacrate, precum Luna Amară, Kumm şi The Amsterdams. Cu câteva dintre piesele lor, orădenii au ajuns difuzaţi şi pe radiourile de nişă din Ungaria, dar şi la unele posturi online din Marea Britanie.

Vara aceasta, pentru Baby Elvis urmează o primă apariţie la un eveniment public în Oradea, la începutul lunii iulie, pe scena Zilelor Cetăţii, până acum cântând acasă doar în pub-uri. Tot luna viitoare, vor cânta pe scena Lesz Fest de la Debreţin, eveniment cu tradiţie în Ungaria, unde vor participa 60 de trupe din mai multe ţări. "Vom avea un concert de vreo oră şi jumătate. Ne bucurăm că am fost chemaţi la un asemenea eveniment", zice solistul.

Semn că Baby Elvis a început să crească…