În singura grădină comunitară din Oradea, Grădina lui Péter bácsi, peste o sută de copii învață în această perioadă noțiuni de dezvoltare sustenabilă, permacultură, economia apei și „zero waste” (evitarea producerii de deșeuri).

Asociația Grund School, care a înființat și îngrijește spațiul verde comunitar, a dezvoltat un program dedicat copiilor, sub forma unei școli de vară.

Timp de patru săptămâni, copii cu vârste între 6 și 11 ani au lecții zilnice despre agricultură în armonie cu natura, compost, utilizarea eficientă a resurselor naturale, tipuri de soluri, gestionarea apei, plante aromatice, observarea păsărilor.

„Elevii vin în tabără cu o mulțime de cunoștințe despre natură și protejarea ei. Noi trebuie doar să îi încurajăm să pună în practică aceste cunoștințe prin joc și să facilităm împărtășirea lor prin experiențe”, a explicat Lorincz Boglarka, reprezentantă Grund School.

Intitulată „Perma? Cool!”, școala de vară este susținută financiar de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.

Pe lângă școala de vară, Grund School organizează periodic activități în natură pentru copii, atât la grădina aflată pe strada Sofiei din Oradea, cât și în parcurile din oraș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!