De Ziua Internaţională a Copiilor, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi-au deschis, marţi, porţile, organizând jocuri, demonstraţii şi lecţii pentru cei mici.

Copiii au fost angrenați de pompieri într-o serie de jocuri menite a le dezvolta abilitățile de salvatori și a le crea amintiri și experiențe frumoase și utile. „Astfel, unii dintre copii au parcurs un circuit cu obstacole pentru a salva un animal: pornind de la un tobogan, au străbătut un tunel, au urcat pe o scară și au salvat un animal de jucărie, dintr-un copac. Alții au învățat să dirijeze jetul de apă, doborând popice cu ajutorul lui, stingând un incendiu la căsuța machetă sau, pur și simplu, refulând apa la ţintă, sub coordonarea și cu sprijinul gazdelor”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Totodată, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, au asistat cu interes la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălțime, de acordare a primului ajutor calificat, de echipare contracronometru, precum și la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea inspectoratului.

Atent supravegheaţi de gazde, sărbătoriţii zile „au descins” şi în autospeciale, testând accesoriile din dotarea acestora şi probând echipamentele salvatorilor. Fireşte, mulţi micuţi au promis că, atunci când vor fi mari, se vor face pompieri.

Ca distracţia să le fie şi folositoare, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) le-a explicat celor mici cum trebuie să se comporte înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (prevenirea înecului, incendii, inundații, descoperirea de muniții neexplodate etc.), distribuindu-le broşuri şi pliante din domeniu, pentru a-i ajuta să transmită la rândul lor, celor dragi, cunoştinţele dobândite.