Filmările pentru „21 de rubini”, o producție a preotului orădean Ciprian Mega, au continuat joi într-o pădure de lângă Oradea, înspre Săldăbagiu de Munte, inclusiv cu scene de vânătoare, după cum a dezvăluit pe Instagram celebrul actor Mickey Rourke. În locația de filmare a ajuns și Loredana Groza, care va cânta în film și care a publicat imagini de la cina cu gulyás savurată în pădure de membrii echipei de producție, precum și de actori. 

Gulyás pentru „domnu’ Mickey Rourke”

„The misterious forest” (pădurea misterioasă), spune cântăreața într-unul dintre clipurile urcate pe pagina sa de Instagram, cu peste 600.000 de urmăritori. În cale îi apar apoi doi membri ai echipei, primii de la care află că în apropiere se servește o cină cu un preparat special. „Miroase a gulyás... Mi-ați făcut poftă! Chiar aveți gulyás aici?”, îi întreabă cântăreața. „Da, îi duc lu’ domnu’ Mickey Rourke”, îi răspunde unul dintre bărbați. Așadar, se pare că până și vedeta de la Hollywood a gustat din preparatul tradițional unguresc, dar atât de popular și-n zona noastră.

Loredana Groza a fost atât de impresionată de gulyás încât s-a și filmat în timp ce mânca, iar clipul a ajuns tot pe Instagram. „Wow, am ajuns aici pe set la 21 de rubini și e prima mea întâlnire cu regizorul Ciprian Mega. Să fie într-un ceas bun! Doamne, ajută! Și, uite, un mare gulyás ce-i aici în mijlocul pădurii. Incredibil! Deja mă simt ca acasă, mulțumesc mult”, a spus cântăreața, gustând apoi și dintr-un pahar cu pălincă. 

Cântăreața nu a filmat joi seara, însă a făcut-o vineri pentru rolul ei în „21 de rubini”. 

Îl apără pe Alec Baldwin 

În schimb, Mickey Rourke a îmbrăcat joi seara o costumație de vânător și a luat la mână o pușcă pentru a filma o scenă în pădurea de lângă Oradea. În „21 de rubini”, el joacă rolul lui Mickey Mandovanis, un secretar de stat american care are tangențe cu România. 

Vedeta a publicat pe contul său oficial de Instagram o fotografie în această costumație, spunând că nu este un „vânător fericit”. 

Într-un videoclip publicat separat, Rourke a explicat și de ce. Actorul premiat cu Globul de Aur și cu BAFTA a transmis un mesaj legat de folosirea armelor pe platourile de filmare, în contextul în care actorul american Alec Baldwin a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul tragediei petrecute pe platoul filmului său „Rust”. În 2021, Halyna Hutchins, care lucra pe post de cinematographer al producției, a murit împușcată de Alec Baldwin cu o armă de recuzită, care n-ar fi trebuit să fi fost încărcată cu gloanțe reale.

„Mă pregătesc să filmez o scenă în acest film în care vor fi folosite arme. (...) Mi-a amintit despre tragedia morții Halynei Hutchins (...) Rugăciunile mele se duc către Halyna Hutchins și către familia ei, dar sunt dezgustat fiindcă Alec Baldwin este acuzat de ceva cu care nu a avut nicio legătură. (n.r. - pe platourile de filmare) Există cineva care este responsabil de arme și acea persoană trebuie să-i dea actorului o armă care nu are niciun f...t de glonț în ea și trebuia verificată și reverificată. Iar acum eu voi merge să filmez și puteți fi siguri că voi verifica armele de mai multe ori...”, a spus Mickey Rourke. El a adăugat apoi: „Alți oameni poartă vina pentru ce s-a întâmplat, nu Alec Baldwin”. 

Vineri este ultima zi de filmare pentru Mickey Rourke în Oradea. BIHOREANUL a publicat miercuri un interviu exclusiv cu starul american, care și-a cucerit fanii în filme ca „9 săptămâni și jumătate”, „Angel Heart” (alături de Robert De Niro), „Sin City” și, în 2008, a primit laude și premii importante pentru rolul pe care l-a jucat în filmul „The Wrestler” (Luptătorul).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!