Stăpânii de câini care nu şi-au microcipat încă patrupedul sunt aşteptaţi la cabinetele celor doi medici veterinari cu care Primăria Oradea a încheiat un contract în acest sens.

Astfel, orădenii care locuiesc pe malul stâng al Crişului Repede sunt aşteptaţi la cabinetul veterinar al medicului Aurel Petrehele de pe strada Seleuşului nr. 57, colţ cu strada Războieni, de luni până vineri între orele 12 şi 16.

Stăpânii de câini care stau pe malul drept al Crişului pot să-şi microcipeze animalul la cabinetul de pe strada Molidului nr. 58, al doctorului Benyovszki Sandor, de luni până vineri, între orele 8 şi 14.

Microciparea câinilor este obligatorie şi gratuită pentru toţi orădenii. Până în prezent, în Oradea au fost microcipaţi 10.831 de câini.

Cei care nu îşi microcipează câinii, implicit nu se declară ca stăpâni ai acestora şi nu-şi precizează datele de contact, riscă să fie amendaţi cu sume între 300 şi 500 lei în cazul persoanelor fizice şi între 1.000 şi 1.500 lei pentru persoanele juridice.