După ce îşi ruga mama s-o ducă la prezentările de modă pentru a vedea manechinele pe viu, Anita Sebestyen s-a hotărât să le urmeze exemplul. Aşa că a lăsat skateboard-ul şi s-a urcat pe tocuri, devenind cu fiecare pas, tot mai mult, o adevărată domnişoară.

Totuşi, convinsă că frumuseţea vine din naturaleţe, spune că nu vrea să schimbe nimic din imaginea sa, aşa cum i-o ştiu prietenii şi colegii.

Neobosită

În curând, Anita va începe liceul la clasa de bio-chimie a Grupului Şcolar Sanitar Vasile Voiculescu. Cum îi plac ambele materii, vrea să urmeze o carieră ca farmacistă sau asistentă medicală, aşa cum, de altfel, a îndrumat-o şi mama ei. "Mi-ar plăcea foarte mult să ajut oamenii, chiar şi cu puţin, dar zi de zi", spune adolescenta.

Cât despre intrarea în universul liceenilor, abia aşteaptă să-şi cunoască noii colegi, cu care speră că se va distra măcar la fel de bine ca şi cu cei gimnaziu. E sigură că nu va avea probleme, pentru că mereu i-au plăcut experienţele noi. De aceea, tot timpul s-a îndeletnicit cu ceva în afara şcolii: a dansat într-o trupă hip-hop, călătoreşte la munte de câte ori are ocazia, iar de ceva vreme a făcut primii paşi spre o carieră mult visată, cea de model.

Iubită de ursită

Cum orice manechin de succes se cunoaşte de la vârsta adolescenţei, Anita şi-a convins mama s-o înscrie la un curs de specialitate încă în urmă cu un an. "De mică visul meu era să prezint modă", spune orădeanca. S-a înscris la agenţia Amalia Judea Art&Fashion, iar acum colaborează la evenimentele fashion din oraş.

În drumul spre o carieră internaţională, după care recunoaşte că tânjeşte, Anita a învăţat atitudinea corectă în prezentările de modă, face aerobic şi a renunţat la câteva dintre vechile obiceiuri. "Înainte eram mai băieţoasă, mă dădeam mult cu skateboard-ul, ca băieţii", spune fata care învaţă acum să fie femeie. Chiar dacă lumea modelingului e plină de tentaţii, Anita spune totuşi că nu-şi va schimba look-ul. "Nu vreau nici să-mi vopsesc părul şi nici să mă tatuez. Eşti frumoasă când eşti naturală", spune Anita.  

De altfel, nici n-ar avea de ce: e o norocoasă. A primit frumuseţe de la natură, aşa că la ce i-ar mai trebui tot felul de artificii?


FARMACISTA
Anita Sebestyen

Vârstă: 15 ani
Ochi: verzi
Zodie: Scorpion
Înălţime: 1,74 m
Greutate: 54 kg
Măsuri: 87-64-90
Hobby: dansul, călătoriile