Aproximativ 1.000 de persoane, rude, prieteni sau colegi de la Liceul Penticostal Betel, s-au strâns luni după amiază în satul Lugaşu de Jos, satul de origine al părinţilor ei, pentru a lua parte la ceremonia de înmormântare a micuţei Elisabeth Haidău, cea care a murit sâmbătă, după ce a fost absorbită de conducta de evacuare a unui bazin din Ştrandul Ioşia.

"Era tare drăgălaşă", a spus o bătrânică din sat care nu a mers la înmormântare dar era vădit afectată de tragica întâmplare.

În faţa bisericii penticostale s-au strâns sute de maşini, iar incinta a fost plină ochi de lume. Oamenii au înconjurat pur şi simplu lăcaşul de cult, într-o atmosferă solemnă, presărată cu cântece religioase şi cu momente de fanfară.

Tristeţea se citea pe chipurile tuturor celor prezenţi. "A fost voia Domnului", se auzea din când în când câte o voce din mulţime. "O să treceţi peste încercarea asta", îi încuraja pastorul pe părinţii micuţei.

Pe parcursul ceremoniei, părinţii şi cei doi frăţiori ai copilei i-au stat la căpătâi. Înecată în lacrimi, mama o mângâia mereu. Îmbrăcată în rochiţă albă de mireasă, Elisabeth avea chipul senin şi arăta chiar ca un îngeraş...

Între timp, Poliţia şi Parchetul continuă ancheta în acest caz. Luni dimineaţă, angajaţii ştrandului Ioşia susţin că au găsit o parte din grilajul care acoperea gura de evacuare a apei din bazinul în care s-a întâmplat nenorocirea.

Fetiţa, Elisabeth Haidău, este copilul unui pastor penticostal de la biserica Betel, Ioan Haidău. El este şi profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea. Mama fetiţei, Felicia Haidău, este profesoară de istorie-geografie, tot la Liceul Betel. Părinţii fetei au fost duminică dimineaţa la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, aducând cu ei o rochiţă albă, pentru a ridica trupul micuţei.