Elevă în clasa a IV-a la Şcoala Oltea Doamna, Oana Moldovan şi-a vernisat joi seara prima expoziţie de pictură la Orăşelul Copiilor, în prezenţa familiei şi prietenilor, dar şi a profesoarei ei de artă plastică Eugenia Drăgoi şi a Agathei Chihor, istoric de artă la Muzeul Ţării Crişurilor.

"Mă ocup de Oana de trei ani încoace dintre care doi ani a fost eleva mea la cursul de pictură de la Orăşelul Copiilor. Deşi are o gură de cofăriţă este o fată timidă care a decis să se joace cu culorile. De aceea şi-a intitulat expoziţia "Lumea mea"", a spus Eugenia Drăgoi, care a lăudat-o pe tânăra pictoriţă spunând că este o fată talentată şi silitoare.

La rândul ei, criticul de artă Agatha Chifor a spus că cele 13 tablouri expuse de Oana pot fi o bază pentru viitoare expoziţii de succes. "Se poate observa o intensitate a culorilor şi o spontaneitate a expresiilor. Fiecare lucrare trimite către un alt stil pictural, printre ele existând tendinţe de artă cubică, clasică, naivă şi abstractă", a spus criticul de artă.

Oana Moldovan desenează de când era în grădiniţă, dar de trei ani încoace şi-a luat pasiunea în serios şi realizează picturi inspirate de opere celebre, dar şi lucrări proprii, majoritatea reprezentând natură statică. "Când pictez mă simt plină de viaţă şi îmi creez o altă lume", a spus micuţa pictoriţă, emoţionată de primul ei vernisaj.

Expoziţia de pictură a Oanei este prima a unui cursant sau fost cursant de arte plastice la Orăşelul Copiilor.