Micuţii din grupele cu predare în limba germană de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 46 din Oradea au sărbătorit, zilele trecute, cu mare fast Ernte Dankfest, adică Sărbătoarea Recoltei, printr-un spectacol inedit.

Evenimentul s-a desfăşurat pe 19 octombrie, la centrul comercial ERA Park, unde copilaşii au susţinut un frumos spectacol ce a cuprins un dans german, cântece şi poezii în limbile română şi germană, dar au fost şi martorii unui moment surpriză, organizat în colaborare cu trupa "Eduard şi Bianca" - "Clipe de magie a toamnei", respectiv au devenit protagoniştii unei expoziţii culinare şi de lucrări artistice.

Inedit a fost că fiecare grupă de copii s-a putut bucura, alături de părinţi, de surprizele pregătite de colegii din celelalte grupe. Părinţii şi copiii grupei mici, de pildă, au pregătit dintr-ale toamnei bunătăţi, sandviciuri, salate, zacuscă din legume şi zarzavaturi, din care s-au înfruptat cu toţii. Grupa mijlocie a venit cu deserturi delicioase oferite din coşul toamnei, ca de exemplu prăjituri, tarte, salate de fructe, iar grupa mare a adus must dulce şi gustos, dar şi o expoziţie de lucrări inspirate din natura şi culorile anotimpului.

Copiii au fost îndrumaţi de educatoarele lor - Nicoleta Ursuţ, Andreea Marincaş, Dalia Vedinaş, Andreia Klein, Adina Flore şi Szitko Klara, alături de directoarea Rodica Ştef.

Potrivit acestora, scopul acţiunii de la ERA Park a fost în primul rând unul educativ, de evaluare a cunoştinţelor copiilor despre caracteristicile specifice toamnei, dobândite pe parcursul derulării proiectului tematic "Toamna noastră cea bogată" - "Der herbst ist ale", dar şi recreativ, de întreţinere a bunei dispoziţii, de trăire a unor momente frumoase împreună cu părinţii. Nu în ultimul rând, demersul "grădinarilor" a fost şi unul ecologic, în care au învăţat că trebuie să protejeze natura şi frumuseţile ei, dar şi unul caritabil, pentru că este esenţial ca micuţii să înveţe că e frumos să îi ajute pe cei care au nevoie de acest ajutor.

De altfel, în urma vânzării lucrărilor executate de copii, sumele strânse au fost donate către Asociaţia "Smiles", sub coordonarea profesoarelor Diana Draguş şi Ligia Matra.