Primăria a anunţat joi că, în această săptămână, a fost finalizată amenajarea a cinci locuri de joacă din oraş. Unul dintre ele este nou creat, iar celelalte patru au fost doar dotate cu aparate de joacă.

Spaţiul nou este amplasat pe strada Oneştilor, la numărul 92. "Este dotat cu un complex de aparate format din trei topogane şi două leagăne, un balansoar, trei figurine şi un leagăn suplimentar", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii municipalităţii.

Celelalte patru amplasamente erau cunoscute ca fiind locuri de joacă, însă, acum au fost echipate cu aparate noi.

Astfel, pe strada Meşteşugarilor colţ cu Piteştilor s-au montat un leagăn, un balansoar, două figurine şi un panou de avertizare. În Parcul Ghioceilor s-au pus 12 leagăne, patru figurine şi un balansoar.

În alt spaţiu pentru copii, pe strada Matei Corvin, la numărul 323 (înspre Depozitul Eco Bihor) au fost amplasate cinci figurine, două leagăne şi trei balansoare. Cel de-al cincilea loc de joacă amenajat pe Bulevardul Dacia, numărul 68, a fost completat cu trei figurine, un leagăn şi un balansoar.

Pentru spaţiile destinate celor mici, Primăria a achiziţionat, de la firma Dupex SRL din Cluj Napoca 157 de aparate de joacă, în valoare de 450 de mii de lei.

Mădălina Jugrestean