Sala Teatrului Arcadia a fost plină, joi dimineaţă, când aproximativ 200 de copii au citit povestea "Llama Llama Red Pijama" (Llama Llama Pijamale Rosii). Evenimentul "Citeşte pentru record" s-a desfăşurat în aceeaşi zi în 48 de ţări, cu scopul de a aduna 2,1 milioane de copii pentru a doborî recordul mondial stabilit anul trecut.

La ora 10, pe scena Teatrului Arcadia a urcat actriţa Mirela Lupu, care a întruchipat-o pe "Zâna cititului", şi împreună cu care copiii, a citit povestea necunoscută micuţilor din România.

După lectură au urmat momente speciale, pregătite de copiii de la Casa Minunată şi cei de la Centrul de zi al Primăriei Oradea. De asemenea, actorii Mirela şi Sebastian Lupu au pregătit o poveste specială, interactivă, în care au fost implicaţi şi micuţii din sală.

"Citim pentru record a avut mai mult succes decât ne-am aşteptat. Copiii au donat cărţi frumoase celorlalţi micuţi care au posibilităţi mai modeste. Vom organiza acest eveniment şi anul viitor când sperăm să implicăm mai mulţi copii şi să facem un spectacol mai mare", a declarat Codrin Morariu, director general al FasTracKids Oradea, organizatorul local.

Pe lângă doborârea recordului mondial, evenimentul a vrut să tragă şi un semnal de alarmă cu privire la discrepanţele care există în educaţia preşcolarilor din cauza lipsurilor materiale. La Oradea proiectul "Citeşte pentru record" a fost iniţiat de organizaţiile FasTracKids şi Jumpstart, axate pe educaţia timpurie.