Chiar dacă de ziua lor vremea a fost capricioasă, cei mai mici dintre orădeni au ieşit în diferite părţi ale oraşului pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului.

Spre exemplu, la Orăşelul Copiilor, între orele 11 şi 14, micuţii au participat entuziaşti la mai multe concursuri organizate anume pentru ei de Inspectoratul de Poliţie Judeţean care au avut şi scopuri educative. Astfel, ei au desenat pe asfalt în cadrul concursului "Desenăm, ne jucăm, circulaţie învăţăm!", s-au întrecut într-un parc şcoală pentru a învăţa cum poţi rămâne în siguranţă atunci când eşti pe două roţi, au făcut rebus pe teme preventive şi au răspuns unor întrebări la concursul "Cum să fiu în siguranţă".

Totodată, poliţiştii le-au prezentat tehnica din dotare, motocicleta de serviciu şi un autoturism inscripţionat.

Activităţi pentru copiii orădeni s-au organizat şi în alte părţi ale oraşului. Administraţia Cetăţii din Oradea a plănuit o zi plină pentru cei mici, care a inclus diferite spectacole de teatru în limbile română şi maghiară, ateliere meşteşugăreşti, jocuri muzicale pentru cei mici şi demonstraţii de lupte medievale. Totodată, pentru seară, au fost programate observaţii astronomice cu telescopul. Activităţile din Cetatea Oradea au fost organizate cu ajutorul ONG-urilor care au sediile în fortăreaţa nou reabilitată.

La fel ca în fiecare an, şi Parcul Bălcescu a pregătit evenimente pentru cei mai mici vizitatori, care au inclus în special concerte cu grupuri de copii şi tineri.