Clubul Feroviar Crişana organizează în acest weekend la Oradea, în sala de sport a Colegiului Naţional Iosif Vulcan, în premieră o expoziţie de trenuri în miniatură, la scara 1:87, complet funcţionale.

În prima zi a evenimentului, orădenii şi copiii lor au privit cu admiraţie micuţele reproduceri ale unor gări din România, inclusiv din Bihor, ale traseelor de cale ferate şi, bineînţeles, ale unor trenuri precum Orient Express şi Săgeata Albastră.

Atracţia a fost cu atât mai mare cu cât trenuleţele chiar s-au plimbat pe şinele dispuse într-o dioramă specifică unor astfel de expoziţii. Totodată, pe lângă locomotive şi vagoane româneşti, inclusiv de marfă, vizitatorii expoziţiei văzut şi miniaturi aduse de Clubului de Modelism Feroviar Baross Gabor din Veszprem (Ungaria) şi reproduceri semnate de modelişti din Bucureşti.

Expoziţia este deschisă şi duminică între orele 10 şi 18.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul: Lumea trenuleţelor: Un club de pasionaţi organizează, în premieră, o expoziţie cu reproduceri ale unor trasee de căi ferate complet funcţionale