Copiii cu vârste între 8 şi 10 ani sunt chemaţi să participe în timpul a două vacanţe şcolare la tabăra "Puterea apei – apă pură, viaţă sănătoasă". Proiectul este organizat de Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Oradea şi finanţat de Lidl.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, taberele se vor ţine în vacanţele şcolare din perioada 26 octombrie şi 30 octombrie, respectiv 1 februarie şi 5 februarie. La ele vor putea participa în total 60 de copii, 30 în prima săptămână, iar ceilalţi în a doua vacanţă. Ei vor învăţa cât de important este consumul de apă, dar şi că trebuie să protejeze resursa naturală.

Activităţile se vor desfăşura la Bibliotecă, la Compania de Apă, la Staţia de Epurare şi în Parcul Libertăţii, respectiv pe malul Crişului Repede. Sesiunile vor dura 2 ore pe zi, între orele 10 şi 12.

Cei care vor să participe trebuie să aibă permis la bibliotecă şi să se înscrie sunând la 0359.800.36 până săptămâna viitoare, în 14 octombrie.