Teatrul Arcadia îi invită pe copiii cu vârste între 6 şi 11 ani, în perioada 14 – 25 septembrie, în Parcul Libertăţii, unde vor avea loc ateliere de creaţie, în care micuţii vor construi un oraş de hârtie și mai multe păpuși din obiecte reciclate. 

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii teatrului, atelierele vor fi organizate în cadrul proiectului numit "Bune maniere în oraşul de hârtie", finanţat prin programul "Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi @Oradea".

În Parcul Libertăţii, picii cu vârste între 6 şi 11 ani, vor învăţa să construiască un oraş de hârtie din ambalaje de aparatură electronică (televizoare, frigidere, radiatoare etc.) şi să transforme lucruri vechi (haine rupte, flacoane goale, pixuri, cutii de conserve etc.) în păpuşi care vor prinde viaţă, fiind mânuite de actorii trupei Arcadia.

Atelierele care vor avea loc în perioada 14 – 25 septembrie, între orele 15 şi 17, vor fi susţinute scenografi, butafori şi actori ai trupei Arcadia. Scopul activităţilor este de a-i face pe copii să înţeleagă importanţa reciclării, dar şi să-şi dezvolte creativitatea.

"Participarea este gratuită şi se realizează pe bază de înscrieri. Pentru siguranţa copiilor, atelierele se vor desfăşura pe două grupe: o grupă în perioada 14-18 septembrie, de la ora 15 la ora 17, şi o grupă în perioada 21-25 septembrie, de la ora 15 la ora 17. Numărul maxim de participanţi pentru o grupă este limitat la 25 de copii", se arată în comunicat.

Micuții vor avea la dispoziţie mese şi scaune, apă, pahare de unică folosinţă şi dezinfectant, dar şi consumabile, precum adezivi şi culori, cretă şi pensule. Fiecare participant trebuie să poarte mască şi să aducă de acasă cutii de carton între 500 de cm şi 2 m, dar şi obiectele vechi cu care vor construi păpuşi.

După cele două săptămâni de ateliere, în Parcul Libertăţi va fi inaugurat Oraşul de Hârtie, cu blocuri pictate şi desenate de copii. În acest orăşel, între 26 septembrie şi 18 octombrie, actori ai trupei Arcadia vor da viaţă păpuşilor construite de copii, în cadrul unor mici spectacole pe tema bunelor maniere, de la comportamente adecvate acasă şi în societate, la grija faţă de natură şi oraş.

Înscrierile au loc în perioada 1 şi 13 septembrie, doritorii fiind rugaţi să trimită un mail la adresa teatrularcadia@gmail.com. Pentru înscriere este nevoie de numele şi vârsta copilului şi atelierul pentru care optează (14-18 septembrie sau 21-25 septembrie). Este necesar și un număr de telefon al părintelui/tutorelui legal.