Municipalitatea urmează să cumpere 56 de aparate de joacă care vor fi amplasate în 14 locuri de joacă din Oradea. "Printre aparatele de joacă care vor fi achiziţionate se numără: leagăne, tobogane, balansoare, figurine pe arc, carusele, complexe multifuncţionale, la care se adugă 14 panouri de informare privind utilizarea aparatelor şi accesul în locurile de joacă", se arată în comunicatul municipalităţii.

Noile aparate vor fi amplasate în Parcul Magnoliei, Parcul Sala Sporturilor, Parcul Bălcescu, Parcul Seleuş, intersecţia dintre străzile Nistrului şi Gorunului, pe străzile Henri Coandă, Matei Corvin, Sovata - pe malul Crişului Repede, Sovata - Pod Densusianu, Sovata - zona fostei societăţi Metalica, Sadoveanu, Bumbacului 16/A, Sfântul Apostol Andrei şi la intersecţia dintre Grădinarilor cu Seleuşului.

"Licitaţia pentru achiziţionarea aparatelor de joacă este în desfăşurare, ofertele deschise ieri, fiind în curs de evaluare. Suma prevăzută în buget pentru achiziţionarea aparatelor este de 315.000 lei cu TVA inclus", se mai precizează în comunicat.

Amenajarea terenurilor de joacă pentru copii este unul dintre obiectivele incluse în proiectele de modernizare a zonelor verzi din Oradea.