Miercuri, 25 octombrie, este Ziua Armatei Române. Potrivit unei informări transmise de Garnizoana Oradea, festivităţile vor începe la ora 10, la Statuia Ostaşului Român, din Parcul 1 Decembrie, cu o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

Ceremonia va debuta cu o slujbă religioasă şi va cuprinde alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului, urmate de recitalul ansamblului coral "General Traian Moşoiu" din Oradea. Ceremonia se va încheia cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român şi defilarea detaşamentului de onoare.

După festivități, între orele 11 și 18, pe platoul din spatele Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie se va organiza o expoziţie de prezentare a activităţilor, tehnicii şi armamentului unităţilor militare din garnizoana Oradea.

"La aceste activităţi sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, elevii şi cetăţenii municipiului Oradea", se arată în informare.

Vezi mai jos programul manifestării, transmis de Prefectura Bihor:

10.00-10.02 – Întâmpinarea persoanei oficiale, salutul drapelului de luptă şi ocuparea locului în dispozitiv.

10.02 -10.05 – Intonarea Imnului Naţional al României.

10.05 -10.15  – TE DEUM oficiat de preoţii aparţinând structurilor din Sistemul Naţional de Securitate din Garnizoana Oradea.

10.15-10.30 – Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului:

- Comandantul Garnizoanei Oradea;

- Un istoric militar

10.30-10.40 – Recital al ansamblului coral "General Traian Moşoiu" din Oradea.

10.40-10.55 – Festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie.

10.55-11.00 – Defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare.