Parlamentul dezbate miercuri de la ora 14:00 moțiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, depusă de PNL și susținută de toate partidele din Opoziție.

Pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul condus de Dăncilă să fie demis este nevoie de votul a 233 de parlamentari, voturi pe care Opoziția nu a reușit să le adune până în acest moment.

În prezent PSD și ALDE au împreună 250 de mandate (220 - PSD și 30 - ALDE) și au asigurată o majoritate confortabilă, cu 17 voturi peste numărul necesar de susținere a Guvernului.

De partea celalaltă Opoziția - PNL, USR, PMP - are 152 de parlamentari (92 PNL, 41 USR, 20 PMP) și are nevoie de susținerea a încă 81 de parlamentari ca Guvernul Dăncilă să fie schimbat.

UDMR are 30 de senatori și deputați, Minoritățile 17, iar 15 parlamentari sunt neafiliați, dintre aceștia 11 fiind înscriși în partidul lui Victor Ponta.

Parlamentarii UDMR nu vor vota moțiunea de cenzură și vor părăsi sala de ședințe în momentul votului, deși vor participa la dezbatere, a anunțat miercuri președintele Uniunii Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a spus că se va vedea că actuala coaliție PSD-ALDE are majoritate parlamentară și fără UDMR. 

El a argumentat decizia UDMR de a nu susține moțiunea de cenzură semnată de PNL, USR și PMP prin faptul că nu există o viziune, un lider, un program de guvernare și o listă de miniștri pe care inițiatorii să le fi prezentat.