Patru migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi după ce s-au ascuns în remorca unui TIR oprit în parcarea unui hotel-restaurant din Mădăras. Şoferul TIR-ului, cetăţean turc, a sesizat autorităţile după ce a găsit cablul vamal tăiat şi a auzit zgomote în interiorul remorcii. 

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta - judeţul Bihor au depistat, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Bihor, ascunşi într-un camion care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria, patru cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în România", a transmis, marţi, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Concret, marţi după amiaza, în jurul orei 17, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa din cadrul IPJ Bihor, s-au deplasat spre parcarea hotelului Millenium din Mădăras, după ce au primit o sesizare prin numărul unic 112. 

"În urma acţiunii, în parcarea unei unităţi de cazare din localitatea Mădăras – judeţul Bihor au identificat un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, format din cap tractor şi semiremorcă. Şoferul acestuia, un cetăţean turc, a declarat că după ce a oprit în parcare a verificat cablul vamal şi a constatat că acesta a fost tăiat în partea dreaptă spate şi apoi lipit. Acesta a mai precizat faptul că a auzit zgomote în interiorul semiremorcii", a precizat comisarul-şef Laura Bondar. 

Cu alte cuvinte, şoferul TIR-ului a constatat neregulile şi apoi a anunţat autorităţile. 

"Poliţiştii de frontieră au procedat la deschiderea şi verificarea semiremorcii, descoperind în interiorul acesteia patru cetăţeni străini", se arată în informarea reprezentantei ITPF Oradea. 

Cei patru migranţi au fost transportaţi la sediul Sectorului P.F. Salonta pentru cercetări. "În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru cetăţeni sunt din Afganistan şi Pakistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei", precizează Bondar. 

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.