Poliţiştii de frontieră din Borş şi Diosig au depistat, în ultimele zile, şase cetăţeni care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Toţi cei şase mergeau pe jos şi erau solicitanţi de azil în ţara noastră.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, doi migranţi au fost depistaţi în dimineaţa de 21 februarie, la ora 3. Cu ajutorul aparaturii de termoviziune, poliţiştii au observat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, două persoane care mergeau pe jos spre statul vecin. "Deoarece nu-şi justificau prezenţa în zonă, cei doi au fost transportaţi la sediul sectorului pentru efectuare de verificări, în urma cărora s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Maroc, în vârsta de 23 şi 31 de ani", se arată în comunicat.

Joi dimineaţă, în jurul orei 8, tot la Borş, poliţiştii de frontieră au depistat, la aproximativ 500 de metri de graniţă, alte două persoane, cetăţeni sirieni, care încercau să ajungă ilegal, tot pe jos, în Ungaria.

De asemenea, în data de 19 februarie, poliţiştii din cadrul sectorului Diosig au depistat doi tineri algerieni, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

"În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, toate solicitante de azil în România, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun", se arată în comunicat.