Agenţii de frontieră de la Borş II au prins în noaptea de miercuri spre joi 16 migranţi originari din Irak, Somalia, Turcia şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind ascunşi într-un TIR plin cu obiecte de mobilier. 

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care are în subordine punctul Borş II, în noaptea de miercuri spre joi la graniţă s-a prezentat un cetăţean turc, care conducea un automarfar înmatriculat în Turica, încărcat cu mobilă, ce trebuia să ajungă din Turcia în Franţa.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 16 cetăţeni străini", se arată în comunicat.

Migranţii au fost duşi apoi la sediul sectorului Borş II, unde, în urma cercetărilor, agenţii au aflat că aceştia au vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, sunt originari din Irak, Somalia, Turcia şi Siria şi sunt solicitanţi de azil în România. Ei au declarat că voiau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră transmit că "efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale" în acest caz.