Aflată după gratii încă din luna mai, fosta preşedintă a Partidului Verde, filiala Bihor, Mihaela Bodonea, a scăpat de arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Oradea i-au admis, luni, o contestaţie în acest sens. Potrivit lui Adrian Haş, de la biroul de presă al instanţei, Curtea a decis înlocuierea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar.

Concret, în perioada în care se află sub control judiciar, Bodonea este obligată, între altele, să se prezinte la organele de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să respecte planul de supraveghere, dar şi să-şi să informeze organul judiciar dacă îşi schimbă domicilul. Decizia este definitivă.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Bodonea a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA Oradea, la începutul lunii iulie, la două săptămâni după ce a fost prinsă în flagrant cu 6.500 euro luaţi ca să cedeze locurile de observator ce le reveneau "verzilor" în secţiile de votare din Bihor la alegerile europarlamentare din 25 mai. Aceasta a încercat în repetate rânduri să scape de după gratii, însă, până luni, fără succes.

Citiţi detalii despre acest caz, în articolul "Rezolvatoarea: Şefa Verzilor, Mihaela Bodonea, se lăuda că Mang şi Ghilea au vrut să o cumpere"