Mihaela Buzărnescu (20 WTA / 30 de ani) a izbucnit în lacrimi şi ţipete de durere, miercuri seară, în urma unei accidentări foarte urâte, care s-a petrecut în setul al treilea al turneului de la Montreal. După câteva minute de chin, ea a primit îngrijiri medicale şi a fost scoasă de pe teren în scaunul cu rotile.

Potrivit DigiSport.ro, jucătoarea noastră s-a accidentat în decisivul partidei cu Elina Svitolina (5 WTA / 23 de ani), la scorul de 3-6, 7-6, 3-4. Accidentarea a survenit în momentul în care Buzărnescu încerca să ajungă la o minge trimisă de Svitolina. "Miki" a alunecat, a călcat strâmb şi a izbucnit imediat în hohote de plâns, fiind nevoită să abandoneze după o accidentare la glezna dreaptă. Astfel, Elina Svitolina se califică în turul următor al turneului.

Potrivit Digi Sport, românca a fost dusă la spital, unde medicii au constatat că nu are fractură, dar în schimb, există suspiciuni că ar putea fi o problemă la ligamente.

"Mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine. Joi voi afla mai multe", a scris Mihaela, într-un mesaj trimis pe Whattsap pentru "Libertatea".

Jurnaliştii sportivi din SUA au criticat lipsa de reacţie a echipajului medical de urgenţă care a sosit pe teren la minute bune după accidentarea Mihaelei Buzărnescu. Românca se prăbuşise pe teren şi ţipa de durere, însă adversara sa şi arbitrul de scaun nu au avut ce face pentru a-i alina durerile. Atunci când a văzut prin ce trece adversara sa, Svitolina s-a îndreptat către Mihaela Buzărnescu cu o pungă cu gheaţă. 

În conferinţa de presă, şi sportiva din Ucraina a criticat timpul mare de răspuns al echipajului de urgenţă. Site-ul WTA scrie că a fost o încheiere sfâşietoare a unui meci plin de răsturnări dramatice de situaţie - în special pentru Mihaela Buzărnescu, care, după ce a pierdut atâţia ani din carieră din cauza accidentărilor, ajunsese să aibă o ascensiune fulgerătoare acum, când în sfârşit se bucura de o perioadă în care se simţea bine.

Mihaela mai atinsese un obiectiv săptămâna trecută, când a ridicat primul ei trofeu, la San Jose. Românca a învins-o  categoric pe Maria Sakkari, din Grecia, în finala turnelui Premier de la San Jose. Scor: 6-1, 6-0. Mihaela Buzărnescu a urcat astfel patru poziţii în clasamentul WTA, poziţionându-se începând de luni pe locul 20 şi împlinindu-şi astfel visul pe care mărturisea că îl are încă de la 14 ani. România are pentru prima oară în istorie două jucătoare în primele 20 cele mai bune din lume.