Printr-un comunicat dat publicităţii luni, pentru a-şi "justifica gestul faţă de electoratul meu şi de a dezminţi toate zvonurile false", Mihai Bar confirmă că demisia sa din PSD s-a produs "ca urmare" a alegerilor interne din data de 24 iunie, dar nu "din cauza înfrângerii pe care am suferit-o, ci din cauza atitudinii duplicitare a foştilor mei colegi pesedişti".

Bar spune că şi-a depus candidatura la preşedinţia filialei judeţene ca urmare a unor discuţii prealabile purtate cu toţi liderii organizaţiilor locale, în care majoritatea l-au asigurat de "loialitate şi sprijin", respectiv de "bună colaborare" dacă va fi ales. "Aceste lucruri nu s-au confirmat, după cum bine a relevat rezultatul final al votului", constată Mihai Bar, făcând trimitere la finalul confruntării cu Ioan Mang, când Bar a strâns doar 171 de voturi, spre deosebire de 437, câte a adunat senatorul.

"Lucrurile s-au întâmplat exact pe dos, unii dintre ei făcând tot ce le-a stat în putinţă pentru favorizarea votului contracandidatului meu (votul a fost controlat inclusiv pe traseu)", spune Bar, continuând: "Simt că mi-ar fi extrem de dificil să-i privesc în ochi pe cei care nu şi-au ţinut cuvântul dat şi să colaborez în continuare, de aceea gestul meu este explicabil".

În ceea ce priveşte conducerea centrală a partidului, politicianul spune că simte "aceeaşi dezamăgire", cei de la Bucureşti "demonstrând în mod evident preferinţa pentru contracandidatul meu".

Acuzat că a făcut declaraţii dure, în care a spus că statutul partidului a ajuns hârtie igienică în cadrul filialei Bihor, Mihai Bar se îndoieşte că discursul său, "cu o tonalitate mai ridicată", ar fi putut influenţa decizia alegătorilor, şi lasă să se înţeleagă că, de fapt, jocurile la conferinţa judeţeană erau făcute de dinainte, în culise.

"După 20 de ani de satisfacţii, împliniri şi dezamăgiri în acest partid, am ajuns la concluzia că unii din cei cu care am colaborat o perioadă îndelungată în dese campanii electorale nu mai merită să fie colegii mei", încheie aspru Mihai Bar, precizând că rămâne "mereu un social-democrat în suflet" şi că nu aderă la nicio altă formaţiune politică, cum s-a zvonit în unele medii.