După mai multe runde de negocieri cu administraţia judeţeană, dintre care cea mai recentă chiar marţi, omul de afaceri Mihai Giurgiu a făcut o ofertă concretă privind implicarea în clubul de fotbal FC Bihor, aflat în pragul falimentului. Clujeanul a depus, luni, la Consiliul Judeţean Bihor o scrisoare de intenţie privind preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

Potrivit spuselor preşedintelui FC Bihor, Mircea Fodor, investitorul s-ar arăta dispus să verse 4 milioane lei în conturile clubului, în primul sezon, în schimbul cooptării ca acţionar majoritar.

Suma reprezintă circa 900.000 euro şi ar acoperi, potrivit datelor vehiculate de conducerea clubului, datoriile faţă de stat şi cele acumulate şi eşalonate prin procesul de insolvenţă.

În schimb, Giurgiu cere ca şi Consiliul Judeţean să participe, pe primul sezon, cu o contribuţie de 350.000 euro, bani necesari desfăşurării activităţii.

Între cele două părţi se poartă negocieri în aceste zile, pentru ajungerea la un acord final, care mai apoi trebuie supus, însă, votului plenului Consiliului Judeţean.

În urma întâlnirii de marţi, CJ a primit termen să se pronunţe ferm cu privire la parteneriat până vineri. Omul de afaceri doreşte urgentarea rezolvării situaţiei, având în vedere că timpul până la începerea campionatului este destul de scurt.

„Pentru că ne aşteaptă un sezon greu, la finele căruia vor retrograda 6 echipe, trebuie să ne mişcăm destul de repede şi să ne formăm o echipă competitivă dacă dorim să nu retrogradăm”, a precizat preşedintele Mircea Fodor.

Timpul este destul de scurt, deoarece FC Bihor va debuta oficial în noul sezon pe data de 29 august.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Acesta e investitorul care ar fi interesat de preluarea FC Bihor!