Fundaţia fostului fotbalist orădean Mihai Neşu a decis să sponsorizeze echipa de fotbal Phoenix Diosig. Aceasta este prima echipă românească sponsorizată de ONG, care până acum s-a concentrat în ajutorarea copiilor bolnavi.

"Echipa are un antrenor tânăr şi ambiţios, precum şi o multitudine de copii ce iubesc fotbalul la toate grupele de juniori", se precizează într-un comunicat al fundaţiei.

Antrenorul clubului, Cristian Lobonţ, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL că fotbaliştii au primit în dar de la fundaţie echipamente sportive. "Mihai Neşu a venit cu echipamentele, a stat de vorbă cu copiii, i-a încurajat, şi-a făcut poze cu ei. E un om extraordinar, nici n-a vrut să se ştie că a venit la Diosig. Noi ar trebui să-l ajutăm pe el şi, de fapt, el ne ajută pe noi", a declarat Lobonţ.

Fundaţia Mihai Neşu precizează că, deşi Phoenix Diosig este un club mic ce provine dintr-un sat bihorean, reprezintă o pepinieră pentru cluburile mai mari din Oradea. Mai mult, jucători de la Phoenix Diosig au fost selecţionaţi la echipele naţionale ale României la diferite grupe de vârstă. La clubul înfiinţat în 2002 activează în prezent două grupe de copii, dintre care una joacă şi în campionatul naţional.

"Mihai Neşu Foundation se va concentra pe căutarea echipelor de copii din ţară ce nu beneficiază de condiţii propice pentru dezvoltarea profesională şi le va ajuta să crească", se mai precizează în comunicat.

Fundaţia s-a înfiinţat la câteva luni după gravul accident suferit de Mihai Neşu pe 10 mai 2011, cu scopul de a ajuta persoanele, îndeosebi copiii, cu dizabilităţi din România. După cum se ştie, fostul fotbalist orădean a rămas paralizat în urma unei accidentări suferite la antrenamentele de la FC Utrecht, echipa la care era legitimat. Totodată, fundaţia a sponsorizat şi Spitalul de Recuperare din Băile Felix.

În paralel, fundaţia şi-a asumat şi sprijinirea copiilor din România şi Olanda, pasionaţi de fotbal şi talentaţi. Înainte de a se accidenta, Mihai Neşu era antrenor la o şcoală de tehnică individuală pentru copii.