Parlamentul a acceptat marti propunerea presedintelui Klaus Iohannis ca Mihai Razvan Ungureanu sa revina in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), anunta ziare.com.

PSD a boicotat dimineata sedinta Comisiei de control SIE, iar MRU nu a putut fi audiat. In jurul orei 16.00, pesedistii au plecat din Parlament si, cu cateva exceptii, nu au participat la sedinta plenului reunit.

Totusi, pentru ca 289 de parlamentari si-au inregistrat prezenta, a existat cvorum, asa ca sedinta de plen a putut avea loc. In cele din urma, au fost 278 de voturi pentru, adica exact jumatate plus unu din numarul total de parlamentari.

MRU a multumit, in plenul Parlamentului, deputatilor si senatorilor care l-au votat, precum si presedintelui Klaus Iohannis. In plus, la iesirea din sala, a declarat jurnalistilor ca trebuie schimbate legile de functionare a SIE si SRI.

"Sunt adeptul competitiei politice, dar nu putem desparti interesul strategic al Romaniei de nevoia noastra de securitate, de prosperitate indiferent de doctrina la care apartinem si pe care o clamam ca oameni politici. Azi sunt validat de o clasa politica, care imi ofera din nou posibilitatea sa fiu si in alta pozitie de folos natiunii. Cred ca aceasta este dovada noastra de maturitate, cred in viitorul nostru politic si cred ca acesta este semnul triumfului democratiei statului de drept. As vrea ca in noul meu mandat, mai mult decat in mandatul anterior, sa-mi conving colegii ca doar impreuna putem schimba perceptia paguboasa care planeaza asupra SIE", a spus MRU conform sursei citate.

"Este o onoare prin faptul ca acest vot a fost acordat de o majoritate clara a Legislativului. Este un vot care obliga tocmai prin faptul ca in numarul celor care s-au pronuntat pozitiv se numara si reprezentanti ai altor formatiuni politice - de la grupul Popular si Democrat, la Partidul Socialist Romanesc, la minoritati", a mai precizat acesta.

Ca urmare a votului de marti seara, MRU a demisionat din Parlament.

Ungureanu a mai condus SIE in perioada 2007-2012.