Mihai Viteazul, celebra pelicula regizată de Sergiu Nicolaescu şi apărută în 1970, ocupă a treia poziţie într-un clasament al celor mai bune filme istorice realizat de Internet Movie Data Base. Filmul a fost propunerea Romaniei pentru Oscar in 1972, la categoria "Filme istorice".

Mihai Viteazul are nota 8,4 pe IMDb (din 2.880 de voturi) şi este devansat de Schindler's List (lansat in 1993, nota 8,9, cu 252.982 de voturi) şi de Das Boot (lansat in 1981, nota 8,5, cu 65,552 de voturi).

Filmul, realizat cu ajutorul a peste 5.000 de figuranţi, cu un scenariu de Titus Popovici, mai ocupă locul 6 la categoria "Biografie", locul 15 la "Filme de război" şi locul 21 la "Filme de acţiune", fiind, până de curând, între primele 50 de pelicule şi la categoria "Filme dramă".

Sergiu Nicolaescu s-a declarat impresionat de locul obţinut de Mihai Viteazul (pe care îl consideră "cel mai greu film din cariera mea"), fiind vorba de un "site american". Totuşi, gradul de relevanţă al IMDb este considerat unul scăzut, deoarece site-ul acceptă voturi ale utilizatorilor din toata lumea, dar mai ales pentru că sistemul de realizare a topurilor permite accesul pe locuri fruntaşe al unor filme care au un număr scăzut de votanţi.

Mihai Viteazul, cu Amza Pellea în rolul principal, a fost filmat la Dunăre - Marea Neagră, Călugăreni, Alba Iulia, munţii Carpaţi, Bucureşti, Sibiu, Sinaia, Miraslau, Praga şi Istanbul.