Prefectul Ioan Mihaiu le cere bihorenilor să aibă răbdare pe DN 76, unde circulaţia rutieră este îngreunată de lucrările de asfaltare de pe tronsonul între Băile Felix şi Hidişelu de Jos.

"S-a creat un disconfort, însă eu fac un apel, cetăţenii să înţeleagă şi să aibă răbdare, pentru că se lucrează. Avem patru semafoare pe acest tronson. Într-o săptămână, două va fi dezafectat şi podul peste Peţa de la Băile Felix, va fi un traseu ocolitor", a declarat Ioan Mihaiu, joi, într-o conferinţă de presă. "Traficul este îngreunat, dar important este că se lucrează şi vom avea un drum modernizat în sfârşit", a subliniat prefectul.

Ioan Mihaiu, prefectul judeţului BihorMai mult, acesta a arătat că traficul va fi îngreunat şi după Hidişel, înspre Bitii, întrucât CNAIR urmează să semneze contractul de execuţie pentru al doilea tronson de drum, lung de 16 kilometri. "Licitaţia are câştigător, acum este acea perioadă de aşteptare de zece zile, care expiră săptămâna viitoare. Firma câştigătoare este ARL Cluj, unde acţionar principal este Strabag", a declarat Ioan Mihaiu (foto).

Prefectul estimează că săptămâna viitoare contractul va fi semnat, dar nu cunoaşte valoarea lucrărilor. "Dacă lucrurile merg bine, sper ca până la finalul anului şi cel de-al doilea tronson să fie gata", a mai spus Mihaiu.

Lucrări sunt în derulare şi în zona Vârfuri, unde au avut loc mai multe alunecări de teren, însă doar pentru asfaltarea porţiunilor din pământ. CNAIR a vrut să scoată la licitaţie întreg tronsonul, însă procedura a fost întreruptă, pentru că Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a cerut refacerea unor documente.