Tinerii înotători orădeni Mihnea Dăscălescu şi Huszár Ingrid, fiica viceprimarului Huszar Istvan, componenţi ai clubului Crişul Oradea, s-au remarcat din plin la întrecerile concursului internaţional de înot pentru juniori International Swim Meeting, desfăşurat în Germania, la Berlin, în perioada 4-6 martie.

De departe, înotătorul Mihnea Dăscălescu a fost remarcatul delegaţiei române, el reuşind să câştige nu mai puţin decât patru probe de la categoria de vârstă juniori născuţi în anii 2004-2005.

Astfel, Mihnea Dăscălescu a cucerit patru medalii de aur, după ce s-a situat pe primul loc în probele de 100 metri bras, cu timpul de 1′ 09,17", la 200 metri bras, cu timpul de 2’51,66", la 50 metri liber, cu 28,37" şi la 100 metri liber, cu 1′ 03,41".

De asemenea, Mihnea a mai ocupat locul II la 50 metri bras, precum şi locul III la 200 metri mixt.

La rândul său, Huszár Ingrid, cu toate că a concurat la o categorie superioară cu un an vârstei sale, la junioare născute în anii 2002-2003, a reuşit să câştige două medalii de bronz, clasându-se pe locul III la 50 metri bras, cu timpul de 34,66", respectiv la 100 metri bras, cu 1′ 16,16". De asemenea, fiica viceprimarului Huszar Istvan a mai ocupat locul VI la 200 metri bras şi locul VII la 200 metri mixt.

De precizat faptul că cei doi înotători orădeni sunt pregătiţi de antrenorii Illés Zsolt şi Georgeta Schier, iar sportivii români s-au aflat printre protagoniştii competiţiei care s-a desfăşurat sub egida FINA şi la care au fost prezenţi în acest an 1369 de concurenţi, proveniţi de la 169 de cluburi din 48 de ţări.

"Rezultatele obţinute de cei doi înotători ai clubului nostru sunt excelente. Dacă până acum, sportivii noştri erau specializaţi mai mult în probele de bras, iată că de data aceasta, Mihnea şi Ingrid s-au remarcat şi la alte probe, la liber şi la mixt. Aceasta înseamnă că ei sunt bine pregătiţi şi că performanţele lor nu sunt întâmplătoare. Sperăm că ei vor progresa în continuare, pe măsură ce vor creşte în vârstă", a declarat directorul clubului Crişul Oradea, Ionel Bungău.