Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Ineu, pădurar angajat la un canton silvic, a fost trimis în faţa procurorilor, după ce poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, din Compartimentul Delicte Silvice, i-au găsit un prejudiciu de peste 82.000 lei, prin neglijenţă în serviciu şi delapidare.

Potrivit unui comunicat transmis joi, de Poliţia Bihor, dosarul a fost finalizat miercuri şi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.

Ineuanul este bănuit că "în perioada aprilie - decembrie 2013, nu şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu conform fişei postului", după ce poliţiştii au descoperit mii de copaci defrişaţi în aria sa de acoperire.

"În urma unui control efectuat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Oradea şi ai Direcţiei Silvice Bihor au fost identificate 1.531 de cioate ale unor arbori nemarcaţi, cu un volum total de masă lemnoasă de 369,062 metri cubi, în valoare de 68.625,54 lei, fără TVA, a căror tăiere nu a putut fi justificată de acesta", arată comunicatul Poliţiei.

Bărbatul a fost anchetat şi pentru că şi-a încălcat şi îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, fiind astfel cauzat un prejudiciu patrimoniului unităţii de stat angajatoare.

"Cel în cauză este bănuit că, în perioada martie – septembrie 2013, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ar fi valorificat 95,5 metri cubi de material lemnos, iar sumele încasate astfel şi le-ar fi însuşit şi folosit în interes personal, provocând un prejudiciu de 14.170,72 lei, inclusiv TVA", mai arată comunicatul Poliţiei.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 82.796,26 lei.