Parcul Brătianu, cu ocazia primei ediţii a proiectului JOOnior Park, organizat de Fundaţia Română pentru Copii Comunitate şi Familie şi Agenţia Manifest, copiii s-au întrecut la înfulecat prăjituri ori curse de alergare în saci. Dar nu au lăsat nici creativitatea la o parte, realizând desene pe asfalt şi costume originale confecţionate din ziarele BIHOREANUL.

De asemenea, picii s-au întrecut la înşirat mărgele, la vopsit figurine din gips, la creat de felicitări din condimente, dar şi la un concurs de coafuri trăsnite. După ce câştigătorul marelului premiu al tombolei - un laptop - a fost anunţat, micuţii au fost spectatorii concertului englezului David Bryan.

Şi Orăşelul Copiilor s-a umplut de pici dornici de distracţie. Aceştia au făcut pe şoferii "conducând" maşinuţe radiocomandate, iar câştigătorii au primit în dar astfel de jucării. De asemenea, micuţii au aşteptat cu nerăbdare rezultatele tombolei la care s-au înscris să vadă dacă au câştigat alte jucării mult dorite.

După ce au asistat la concertele grupurilor Vivere, Meda Music şi a solistului David Bryan, copiii şi adolescenţii, dar şi câţiva părinţi s-au înghesuit să vadă recitalul invitatei speciale: Anda Adam, care a făcut atmosferă.

De Ziua Copilului, Poliţia nu a uitat să îi înveţe pe cei mai mici pietoni ce înseamnă siguranţa în trafic. Reprezentanţii instituţiei au organizat diverse concursuri şi jocuri educative pentru copii, atât în parcarea de la Lotus Center, cât şi în Orăşelul Copiilor.

Politicienii i-au cadorisit pe cei mai mici "alegători", de ziua lor

Şi partidele politice din Bihor s-au întrecut în organizarea de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. După ce timp de o lună, la sediul PSD Bihor s-au strâns jucării în cadrul campaniei „Adu o bucurie cu o jucărie", de 1 iunie, echipele partidului au vizitat trei centre de plasament din Oradea, unde au oferit copiilor jucării, dulciuri şi fructe. Astfel de cadouri au fost împărţite şi în alte centre de plasament din judeţ.

De Ziua Copilului, şi membrii cabinetului parlamentar al deputatului PDL, Ştefan Seremi au vizitat câteva familii nevoiaşe şi le-au dăruit micuţilor calculatoare, dulciuri, haine, fructe şi jucării.

De 1 iunie, femeile organizaţiei PNL Bihor au dat startul unor activităţi creative pentru preşcolari şi şcolari în Orăşelul Copiilor, unde micuţii s-au bucurat şi de prezenţa unui clovn, care a animat atmosfera.

Pe de altă parte, de Ziua Copilului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc a făcut parte din juriul unui concurs de gătit la Şcoala Generală din satul Dernişoara. Chiar dacă au câştigat sau au pierdut, Voloşeniuc i-a premiat pe toţi cei 12 copii care s-au înscris în concursul "Cel mai bun bucătar".