Parcul 1 Decembrie a fost plin de luminiţe vineri seară, când cercetaşii orădeni au organizat o nouă ediţie a Festivalului Luminii.

Spectacolul a început în jurul orei 18, când aleile parcului au început să fie animate mai mult ca în alte dăţi. Expoziţii de picturi şi desene au tras atenţia trecătorilor, momentul mult aşteptat fiind la lăsarea întunericului când pe alei au început să strălucească mii de gulguţe, în fapt lumânări aşezate într-un fel de "cuib" confecţionat din hârtie de ziar su reviste.

În vreme ce pe scenă răsuna muzică folk, rock (interpretată de artişti precum Marian Filip şi Natalia, Florena Şicu-Ţandro, Simon Kurityak, Nadina Pantea, Mihaela Simai, trupa Day-Night Confusion şi trupa Anysound), mii de cutii viu colorate au invadat aleile parculului şi treptele statuii, invitându-i pe cei prezenţi să lase rutina la o parte şi să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte.

Aleile au fost ca un furnicar. Şi totuşi, în anii trecuţi, prezenţa a fost mult mai numeroasă, au comentat unii participanţi.

Tema festivalului luminii a fost "Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte" şi a avut menirea de a ieşi din cotidian, de a scăpa de grijile zilnice, ceea ce, după atitudinea unor orădeni veniţi în parc, se pare că organizatorii au reuşit.

Spectacolul s-a încheiat după aproximativ 6 ore, când organizatorii i-au rugat pe cei prezenţi să ajute, dacă vor, la curăţenie, să adune gulguţele din parc. N-au prea avut cu cine. Cum era de aşteptat, majoritatea spectatorilor au pornit spre case.