Dacă până acum atmosfera la Toamna Orădeană a fost cam timidă, Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor au adus mişcare în centrul oraşului, Parcul 1 Decembrie, unde se desfăşoară cele două evenimente, fiind plin-ochi cu lume.

Mii de orădeni s-au perindat sâmbătă prin zonă, fie degustând vinuri de toate sortimentele sau pălincă adusă din toate zonele Bihorului, fie "aruncându-se" la "tradiţionalii" cârnăciori, mititei sau frigărui, popcorn, mere coapte sau vată pe băţ.

Tarabele aduse în centrul oraşului au cuprins de toate. De la obiecte artizanale şi brizbrizuri fistichii, până la dulciuri de tot felul sau chiar accesorii pentru calculatoare, ca de pildă mouse-uri, dar şi tricouri pentru "metalişti".

Cei mai mici au fost atraşi de mini parcul de distracţii amenajat aici, iar "statuia" unei văcuţe, instalată în apropierea unui stand de produse tradiţionale din Austria, a fost preferata copiilor, care au vrut mai toţi să îşi facă poze.

Familii întregi, de toate generaţiile, s-au plimbat pe aleile parcului, care parcă nu au mai fost nicicând atât de pline cum au fost sâmbătă seară. Unii nu au ezitat să joace pe muzică populară bihoreană, deoarece pe scena amenajată în parc au urcat pe rând grupurile Vatra, Roşia, Bărdăuţa, Moşuţ, Sărcăuţa, Cununa de pe Criş şi ansamblul maghiar din Remetea, dar şi alţi solişti vocali şi instrumentişti. De altfel, orădenii au rămas în zonă până după miezul nopţii.

Pe de altă parte, tot sâmbătă seară, sub pasajul Vulturul Negru, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, era programată vizionarea filmului "Morgen", regizat de salontanul Marian Crişan, dar, la mai bine de o oră de la momentul anunţat, filmul nu începuse, iar nici spectatorii nu s-au înghesuit, pe peliculă rulând alte proiecţii.

Duminică, în ultima zi a Festivalului Vinului şi a Târgului Pălincarilor, pe scena din Parcul 1 Decembrie vor urca ansamblurile Crişana, Porolisum şi Doina Oltului. Recitalurile vor începe de la ora 17.

Tot în cadrul Toamnei Orădene, luni, 3 octombrie, de la ora 20, la Casa de Cultură a Municipiului se va desfăşura un spectacol de improvizaţie de la Improvizaţi.Ro. Spectacolul va începe la ora 20, iar preţul unui bilet va fi de 15 lei.