Mii de orădeni au ieşit duminică din case pentru a petrece 1 Mai, respectiv prima zi de Paşte, în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea. Cheful a început după amiază, odată ce pe scena din parc au început să cânte primii interpreţi de muzică populară.

Orădenii au avut de unde alege: de la mititei, frigărui, cârnăciori şi bere rece, până la dulciuri, antichităţi sau brizbrizuri de tot felul. Şi pentru copii oferta a fost destul de diversificată. Unii stăteau la rând să sară pe trambulină în coarde, alţii s-au dat cu maşinuţele sau cu trenuleţul, în vreme ce alţii au participat bucuroşi la ateliere de pictură.

În jurul orei 19, parcul era încă un furnicar. Peste 300 de oameni erau în jurul scenei pentru a-l asculta pe Cornel Borza, care, pe lângă repertoriul său obişnuit, a cântat şi "Hristos a înviat".

Între artiştii care au cântat duminică s-au numărat grupul "Mândră floare de pe Criş", alături de Ansamblul Crişul, coordonatori fiind Angela Bondar şi Cristian Ciontoş şi Daniela Ionela Jurjuţ, şi Ansamblul Auşana.

Petrecerea din Parcul Bălcescu va continua luni, când, de la ora 15, pe scena din Parcul Bălcescu se va juca spectacolul de teatru pentru copii "Visul Magic" al Asociaţiei Culturale Trend Art, urmat de un recital al Grupului Vivere, coordonat de Valeria Mişcuţia.

De la ora 18 va veni din nou rândul muzicii populare, organizatorii programând recitalul "Florile Bihorului", coordonat de Anamaria Gal, urmat  de cele ale Andradei Crăciun, Andrei Corb şi Cristina Kudor. De la ora 19.30, pe scenă va urca Claudiu Borza, în timp ce de la ora 20.30 va cânta Simona Brişcan. Organizatorii evenimentului au pregătit şi un mini parc de distracţii pentru copii.