Câteva sute de orădeni au ieşit sâmbătă după amiază pe malul Crişului Repede, în centru, pentru a lua parte la cea de-a doua ediţie a "Cursei Răţuştelor", organizată de Asociaţia Filantropia Oradea.

La ora 17, nu mai puţin de cinci mii de răţuşte au fost lansate să plutească de la Podul Intelectualilor până aproape de Podul Ferdinand. Prima cursă a fost cea a răţuştelor mai mari, cumpărate de firme şi decorate de şcoli şi grădiniţe, participante la concursul "Răţuşca cea frumoasă". "Şcoala Dacia a câştigat premiul pentru "Răţuşca cea frumoasă", iar hotelul Ramada a câştigat premiul "Răţuşca cea rapidă"", a explicat preotul Laurenţiu Lazăr, reprezentantul organizatorilor.

În cea de-a doua cursă s-au "întrecut" răţuştele mici, dintre care cea mai rapidă a fost cea cu numărul 3144, al cărei posesor va primi cadou 1.000 de lei, iar pe locul doi a ajuns răţuşca numărul 3063. Premiile au fost, deja, revendicate.

Participanţii la concurs au putut să îşi cumpere răţuştele plutitoare de la standuri amenajate, cu 5 lei, primind în schimb un talon de concurs. Fondurile strânse vor ajunge la persoane cu dizabilităţi, precum cei cu sindromul Down sau cu autism.

Tot sâmbătă după-amiază, în Parcarea Independenţei, spectatorii au putut asista şi la momente artistice. Printre invitaţi s-au numărat Fanfara Şcolii de Agenţi ai Poliţiei de Frontieră Avram Iancu şi o trupă de muzică de gen Dixie Land.