Mii de turişti sărbătoresc a doua zi de Anul Nou pe pârtiile din judeţul Bihor. "Avem cazaţi de la Revelion aproximativ 150 de turişti. De mâine (n.r. luni) vor începe să plece, dar avem alte rezervări. Pârtia funcţionează, stratul de zăpadă măsoară circa 25 de centimetri, iar în prezent sunt până în 200 de oameni", a declarat duminică Doina Pop, şefa hotelului Iadolina, din staţiunea Stâna de Vale.

Potrivit acesteia, foarte mulţi copii se dau cu săniile, iar adulţii cu snowmobile, cu ATV-uri şi schiuri. "Nu am avut niciun eveniment neplăcut", a precizat Doina Pop.

Pârtiile sunt pline de turişti şi în Vârtop şi Arieşeni. Chiar dacă zăpada nu este foarte bună pentru schiat, din cauza temperaturilor mai ridicate, peste o mie de turişti se dau cu schiurile, cu săniile şi cu snowboardurile. Pentru a evita blocajele, mai multe echipaje de poliţişti ghidează maşinile şi nu lasă să se parcheze pe marginea drumului, ca să nu se blocheze circulaţia.

De Anul Nou, şi Primăria Nucet a pus în funcţiune, de probă, teleschiul unei noi pârtii care a costat aproximativ 5,4 milioane de euro. Pârtia nu a fost deocamdată, inaugurată, acest lucru urmând să se petreacă după 10 ianuarie, însă potrivit primarului Costel Sîrghie, teleschiul a fost pus în funcţiune. "La noi nu se poate schia în prezent, din cauză că stratul de zăpadă este prea subţite. Sunt turişti în zonă, cei care au venit la Revelion. În satul de vacanţă sunt aproximativ 600-800 de oameni, iar cei care au venit au fost foarte încântaţi de ce au văzut. Ne-au spus că numai în Occident au văzut aşa ceva. Am avut câteva persoane care au făcut turul cu telescaunul şi de câte 7-8 ori", a precizat Sîrghie.

Noua pârtie a fost amenajată de Primăria Nucet în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor prin proiectul "Schi în România", finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Domeniul schiabil este prevăzut şi cu instalaţie de nocturnă.