Tot mai mulți locuitori din capitala italiană a modei, Milano, al doilea oraș ca mărime din Italia, se plâng că aerul din metropolă este tot mai greu de respirat.

„Duhnește! Simt o putoare constantă de smog, tușesc, simt că îmi arde gâtul”, a declarat italianul Pietro De Luca pentru Reuters, precizând că ia în calcul să se mute, cu tot cu soție și cei trei copii ai lor, într-o altă localitate, mai puțin poluată.

Datele serviciilor de monitorizarea a calității aerului arată că, în ultima lună, Milano a fost orașul european cu cea mai poluată atmosferă și al patrulea din lume, după Dacca din Bangladesh, Lahore din Pakistan și Delhi din India.

Aerul greu de respirat îi determină pe rezidenții din Milano să poarte măști de protecție și în aer liber, deși sperau că după pandemia de Covid-19 nu vor mai ajunge în această situație.

Specialiștii spun că activitatea industrială din nordul Italiei și activitățile agricole intense sunt cauzele principale ale poluării, dar până acum nu au fost anunțate soluții.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!