Înstăritul om de afaceri american Jeffrey Epstein s-a sinucis sâmbătă dimineaţa în celula sa din Metropolitan Correctional Center. Era arestat fără a putea fi eliberat pe cauţiune din iulie, fiind acuzat de trafic de minore, inclusiv fete de 14 ani.

Potrivit adevărul.ro, moartea sa vine la o zi după ce documente dintr-un tribunal din New York au dezvăluit amploarea abuzului său asupra femeilor tinere, în casele sale din Palm Beach, New York şi Insulele Virgine.

Omul de afaceri pledase nevinovat pentru acuzaţiile de trafic de persoane şi conspiraţie.

Arestat la începutul lui iulie pe aeroportul Teterboro, statul New Jersey, la întoarcerea din Paris, Jeffrey Epstein a fost dus în faţa unui tribunal din cartierul newyorkez Manhattan şi inculpat pentru trafic sexual cu minore.

Investitorul în vârstă de 66 de ani a fost acuzat că a "exploatat şi abuzat sexual" zeci de minore între 2002 şi 2005 în casele sale din New York şi Palm Beach, statul Florida. Unele dintre victime aveau doar 14 ani.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că Epstein a "ademenit şi recrutat minore în scopuri sexuale şi i-a determinat şi pe alţii să o facă" pentru el.

Fetele veneau pentru a oferi masaje nud în schimbul a câteva sute de dolari, dar sfârşeau ca victime ale unor abuzuri sexuale, mai scrie adevărul.ro.

Miliardarul ştia că ele aveau sub 18 ani, deoarece "în anumite cazuri victimele şi-au spus vârsta", afirmă procurorii. "A creat o vastă reţea de trafic sexual cu minore", subliniază ei.

Potrivit publicaţiei The Independent, avea legături strânse cu oamenii din înalta societate. În urmă cu mai mulţi ani, el l-a găzduit pe fostul preşedinte american într-un resort din insulele St. James. De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, a fost asociatul lui Donald Trump şi petrecea mult timp la resort-ul acestuia, Mar-a-Lago.

De asemenea, este cunoscut faptul că Prinţul Andrew al Marii Britanii obişnuia să-şi petreacă vacanţele alături de Epstein.