Cunoscutul miliardar Bill Gates, fondatorul Microsoft, şi soţia sa, Melinda Gates, au anunţat luni că au luat decizia de a divorţa. "Nu mai credem că putem continua împreună ca un cuplu", au scris cei doi pe Twitter. Anunţul a fost făcut printr-o declaraţie comună publicată pe conturile de Twitter ale celor doi.  

"După multă gândire şi multă muncă în relaţia noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei. Nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre. Cerem spaţiu şi intimitate pentru familia noastră, pe măsură ce începem să navigăm în această nouă viaţă", au scris cei doi filantropi. Bill şi Melinda Gates pun astfel capăt unei căsnicii care a durat 27 de ani.

Bill şi Melinda Gates au mai precizat că în anii petrecuţi împreună au crescut "trei copii incredibili" şi au pus bazele unei fundaţii care "ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii".

"Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre", au mai scris ei.

În anul 2000 cei doi au înființat Fundația Bill & Melinda Gates, care în prezent este una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume, cu accent pe sănătate publică, educație și schimbări climatice.

Bill Gates se află pe locul 4 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 130,5 miliarde dolari, potrivit revistei Forbes. De asemenea, soţia sa, Melinda Gates, este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Licenţiată în informatică, Melinda a visat să lucreze după facultate la IBM, dar în urma unui interviu s-a angajat ca inginer la Microsoft în 1987, în Seattle, scrie Digi24.ro. Cei doi soţi Gates s-au cunoscut la un picnic organizat de companie şi s-au plăcut imediat, iar după câţiva ani de relaţie s-au căsătorit, în 1994.