Încă o clădire din centrul Oradiei şi-a recăpătat strălucirea. Casa Armatei, situată pe strada Mihai Eminescu nr. 5, a fost reabilitată de Primărie ca răsplată pentru terenurile fostului tancodrom primite de la Ministerul Apărării Naţionale.

"Lucrarea s-a realizat în urma protocolului de colaborare încheiat în primăvara anului 2013 între administraţia locală şi Ministerul Apărării Naţionale, conform căruia Administraţia Imobiliară Oradea s-a angajat să reabiliteze clădirea imobilului Casa Armatei, iar administraţia orădeană a primit terenul fostului tancodrom pe care s-a extins Parcul Industrial II", arată un comunicat al municipalităţii.

Lucrările au fost executate de către SC Chintoflor Construct SRL, au o valoare de 822.120 lei cu TVA inclus, şi s-au realizat din buget local.

Reabilitarea clădirii a început în mai 2014 şi a presupus: refacerea învelitorii acoperişului din ţiglă ceramică şi din tablă fălţuită; refacerea accesoriilor învelitorii acoperişului; reparaţii cu înlocuiri şi completări ale elementelor de lemn deteriorate la şarpanta acoperişului şi la planşeul de lemn peste etajul I spre pod; reparaţii la luminator; refacere tencuieli exterioare la toate faţadele, inclusiv accesoriile decorative; zugrăveli exterioare în culorile originale şi refacere sau recondiţionare a tâmplariei exterioare.