Constructorul Asfamixt a intrat pe pierdere cu lucrările de reabilitare a străzii Piersicilor începute în urmă cu doi ani. Programate să se încheie în primăvară, după ce executantul a fost pus să refacă zidul de sprijin al străzii, consolidările drumului și toate neconformitățile descoperite de reprezentanții Primăriei la prima tentativă de recepție, lucrările continuă și acum.

Săptămâna trecută constructorii frezau asfaltul deja turnat și umblau după mixtură de asfaltare pentru a putea preda lucrarea înainte de sfârșitul lui iulie. Atribuită la pachet cu alte străzi din zonă, reabilitarea străzii Piersicilor ar trebui să coste bugetul local cam 5 milioane lei.

Penalitățile de întârziere, în valoare de 1% pe zi (17.000 lei zilnic) din valoarea lucrărilor contractate și neexecutate, depășeau deja săptămâna trecută suma de 1 milion de lei.

Ceea ce nu este neapărat rău pentru bugetul Primăriei, dar e tot mai greu de suportat de riverani, obligați deja de ani de zile să umble prin mizerie și praf...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!